Puzzlebox 
Jeg har til dette produkt valgt at fremstille en såkaldt puzzlebox eller gåde kasse om man vil, hvori overraskelsen ligger i hvordan kassen skal åbnes. 

Min kasse er fremstillet i massiv eg, med detaljer og mekanismer fremstillet i massivt teak. Kassen er overfladebehandlet med bivoks for at give en varm og naturlig slutudseende. 
Her er et link til demonstration og præsentation af kassen:
https://youtu.be/89lio0VWjPc

Herunder følger en billed/video serie af hele processen.
Delene er nu udskåret til samling på gehring, ligeledes er der blevet fræst en not i både top og bund til henholdsvis top- og bundplade. Her er der også fræst en teak strimmel ned i siderne, for at gøre kassen mere æstetisk, ligeledes er der pålimet en teak strimmel på indersiden, som holder mekanismen der gør det til en puzzlebox.  Kassen samles først som en lukket kasse, hvorefter låget skæres ud af den samlede kasse på rundsav. 
Efter alle dele er lavet, bliver kassen limet sammen. Hertil bruges der blot malertape til at holde kassen sammen mens den tørrer.
Her ses den samlede kasse efter at låget er skåret af på rundsaven. På billedet her ses låsemekanismen også, som egentligt bare består af 4 skruer der ligger frit i hver sin retning. Til sidst i videoen viser jeg hvordan mekanismen fungere. 
Herefter er det blevet tid til behandling af kassen, jeg har valgt at benytte bivoks. Bivoks er let at arbejde med og giver en flot naturlig glød til træet. 
I dette step installere jeg også en styrestift, der holder låget på plads. 
Og det endelig færdige resultat....